Dansaren Jade Stenhuijs uppträder i trädgården i ett bostadsområde i Härnösand

Hemleverans av en dansupplevelse

Uppdaterad
Publicerad

Efter beslutet om att det på allmänna sammankomster endast får vistas 50 personer började Norrdans i Härnösand att tänka i nya banor. De bestämde sig för att ge människor i karantän en dansupplevelse utanför deras vardagsrumsfönster eller nedanför deras balkong. I klippet kan ni se några av dansarna uppträda.

Danskompaniet Norrdans i Härnösand är en del av Scenkonst Västernorrland och har i uppdrag att turnera i Sveriges fyra nordligaste län. I dagsläget har de blivit tvungna att ställa in alla föreställningar fram till sommaren.

– Förutom att vi lever i absurda tider så är de också ständigt föränderliga. Vi har ställt in våra ordinarie produktioner och turnéer och hade tänkt att göra vårt koncept ”Windows” där vi dansar i skyltfönster. Med nya restriktioner om sammankomster måste vi tänka om, igen, säger Martin Forsberg på Norrdans websida.

Coronaviruset i Västernorrland

Hemleverans

Danskompaniet planerar nu att leverera dans i Västernorrland till privatpersoners och äldreboendens fönster. Nu uppmanas allmänheten ta kontakt med Norrdans för att få hemleverans av en dansupplevelse på fem minuter, på riskfritt avstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet