Foto: Barbro Sellin/SVT

Norrskog bekräftar: ”Förhandlingar med Fiskarheden pågår”

Uppdaterad
Publicerad

Hoppet väcktes för Östavallssågens anställda när Norrskog meddelade att det fanns en extern köpare till den nedläggningshotade sågen.
Nu bekräftar Norrskog att det är med dalaföretaget Fiskarheden trävaror man förhandlar.

Det var i slutet av september förra året, som dråpslaget kom – Norrskog meddelade att man hade för avsikt att lägga ner Östavallssågen i Ånge kommun. En nedläggning skulle drabba cirka hundra personer, anställda och underentreprenörer, på orten.

I samband med ett informationsmöte för de anställda vid Östavallssågen i december, kom det glädjande beskedet att det fanns en eventuell köpare och att förhandlingar påbörjats. Ryktet sade att det var Fiskarheden trävaror, en uppgift som Norrskog inte ville bekräfta vid den tidpunkten.

Bekräftar

När SVT Västernorrland kontaktade Norrskogs ordförande Stig Högberg på onsdagen för att fråga hur förhandlingarna går bekräftar han utan omsvep att motparten är Fiskarheden.

När kan förhandlingarna avslutas?

– I slutet av februari, är min gissning, säger Stig Högberg.

Varken Henrik Jönsson, vd Norrskog Wood Products eller Fiskarhedens vd Magnus Larsson vill kommentera eventuella förhandlingar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Östavallssågen

Mer i ämnet