På Gulf i Härnösand följer man regeringens nya tillfälliga pandemilag. ”Folk har förståelse”, säger Sophia Engström, anställd på macken. Foto: SVT

Pandemilagen har trätt i kraft – maxantal besökare på gym och badhus

Uppdaterad
Publicerad

Nu gäller regeringens tillfälliga pandemilag. Inomhuslokaler som gym, idrottsanläggningar och badhus ska beräkna maxantalet besökare fortlöpande. Vi åkte till Gulf i Härnösand.

Här står det noggrant på skyltar och plakat vad som gäller. Antalet besökare i lokalen samtidigt är begränsat och det står spritflaskor (för händerna) på flera ställen.

– Vi har max tio kunder åt gången. Än så länge har vi inte haft så stora ruscher så det har gått bra. Kunderna har tagit emot det positivt så det har fungerat bra.  Vi får se hur det går, men än så länge har folk förståelse för vad som gäller, säger Sophie Engström på Gulf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet