Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Läget på vaccinkliniken

Nu bjuds de som är 75 år och äldre in för vaccinering

Uppdaterad
Publicerad

Vaccinationen mot covid 19 pågår för fullt men möjligheten att boka vaccinering har varierat runt om i länet. Det är tillgången på vaccin som avgör hur stora grupper som bjuds in, till veckan öppnar man för 75 åringar och äldre. Vi kikade in på en klinik för att få en bild av läget.

När vi besöker en av vaccinationsklinikerna i Sundsvall dagarna före påsk råder stor aktivitet. Det är 78-åringar och äldre som blir vaccinerade och Kerstin som fått sin spruta är nöjd.

– Det gick jättebra, jag kände nästan ingenting, rapporterar hon och avfärdar frågan om hon oroat sig för vilket vaccin hon fått. Jag litar på sjuksköterskan, säger hon.

500 personer

Dagen innan vårt besök vaccinerades drygt 500 personer och lagret av vaccindoser i kylskåpen är i nuläget inte alltför imponerande. Men doserna är anpassade efter bokningsläget och ska gå åt, annars blir de förstörda.

75 plus bjuds in

Viss vaccination av dos två kommer att ske under påskhelgen men till veckan räknar man med nya leveranser av vaccin och då sänker man åldersgränsen för de som får vaccinera sig till 75 år och äldre.

I videoklippet tittar vi in bakom kulisserna på vaccinationskliniken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet