Junsele djurpark gör en särskild satsning på barn i år. Foto: privat

Nu öppnar djurparken i Junsele och firar 60 år

Uppdaterad
Publicerad

Efter några tuffa år satsar Junsele djurpark igen och man ser hoppfullt på säsongen, inte minst eftersom djurparken fyller 60 år i år.

Idag, fredag, öppnar Junsele djurpark för säsongen och efter flera tuffa år är ägaren Ulf Henriksson optimistisk. En särskild satsning på barnaktiviteter och ett samarbete med cirkusdirektören Bronett hoppas man ska locka besökare.

– Vi har gjort en hel del nya saker för barn här. Vi har en cirkusskola, ett tält på nästan 2000 kvadratmeter som är som ett lekland och gör saker för att barnen ska kunna aktivera sig, säger Ulf Henriksson, ägare till djurparken.

Behöver många besökare

För att det ska gå runt ekonomisk behöver emellertid djurparken runt 33 000 besökare i sommar och det tror man att man ska kunna uppnå.

– Jag ser med tillit på säsongen. Det har varit tufft i många år men vi har tagit oss fram till 60-års firandet i alla fall, säger Ulf Henriksson.

Är en livsstil

För att locka besökare hoppas man på bra väder och att det inte blir lika varmt i sommar som förra sommaren.

– Att driva djurparken är en livsstil och inte ett jobb man går till och vi älskar våra djur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.