Den 18 april startar årets upplaga av ”Den stora älgvandringen” Foto: SVT

Nu riggas det för älgvandringen

Uppdaterad
Publicerad

Den 18 april startar årets sändningar från Kullberg utanför Junsele och ”Den stora älgvandringen” men redan nu riggar man för fullt. Massor av teknik kommer att bjuda tv-tittarna på ännu mera närkontakt med älgarna som ska passera Ångermanälven.    

Det är bråda dagar för teamet som drar kablar, monterar kameror och ska få allt att fungera inför premiären av årets sändningar om tre veckor.

SVT Västernorrland har besökt Kullberg och förberedelserna för ”Den stora älgvandringen”. I videoklippet rapporterar vi om läget på plats.

Den stora älgvandringen

Isen ligger

Isen ligger fortfarande runt öarna där älgarna brukar passera innan de tar simturen över älven. SVT:s team med producenten Stefan Edlund i spetsen kan fortfarande ta sig med skoter till de olika kamerapositionerna.

Orrspel till frukost

 Tittar man noggrant upptäcker man kameror här och där i träden och Stefan Edlund utlovar en ny attraktion inför årets sändning.

– Vi ska försöka bjuda på orrspel till frukost, säger han och berättar att man kommer att ha kameror på en stor myr där orrarna brukar spela.

Inga älgar syns till vid Kullberg den här dagen men Stefan Edlund garanterar att de dyker upp.

– Det är ingen tvekan om det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den stora älgvandringen

Mer i ämnet