Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rektor Marie Nelhagen gläds över sin nya förskola i Ånge. Foto: SVT

Ny förskola snart klar i Ånge – ”Skogsbacken” får åtta avdelningar

Uppdaterad
Publicerad

Skogsbacken ska den heta och är ett stort bygge i två våningar. Efter sommaren får Ånge kommun sin första nya förskola på mycket länge, med hela åtta avdelningar samlade under ett tak.

Det händer mycket positivt i Ånge kommun just nu. Det planeras för nya industrisatsningar och i centralorten håller det på att byggas en helt ny, stor förskola. Rektorerna visar stolt SVT runt på bygget.

– Här kommer diskinlämningen att vara, det är ju speciellt för oss att barnen själva ska lämna in disken säger biträdande rektorn Gunvor Salthammer.

Vi kryssar fram i det som fortfarande är en stor byggarbetsplats. Förskolan är byggd efter samma modell som finns på flera andra håll i exempelvis Sundsvalls kommun, med åtta avdelningar på två våningsplan.

– Vi har valt att ha de yngsta barnen på nedervåningen och de lite äldre på övervåningen säger rektorn Marie Nelhagen.

Gamla förskolor får nytt liv

Skogsbacken ska ersätta fyra gamla förskolor i Ånge men de äldsta barnen, femåringarna, kommer att samlas i en annan byggnad. En av de gamla förskolorna kommer nu att bli en resursskola och en annan blir LSS-boende.

– Det var väldigt länge sedan det byggdes någonting nytt här i Ånge så det är jätteroligt. Nu vill vi bara flytta in, säger Marie Nelhagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.