Fullsatt simhall när nya regnbågslinor i bassängen invigdes. Foto: Jennie Johansson/SVT

Ny regnbåge pryder Härnösands simhall

Uppdaterad
Publicerad

Härnösand är känt för sina regnbågar, mattan i Domkyrkan är ett exempel. Nu finns ytterligare en, under lördagen invigdes nya regnbågslinor i Härnösands simhall.

När det bjöds på aktivitetsdag i simhallen i Härnösand var det fullsatt. Gratis inträde lockade många barnfamiljer, där många av dem aldrig tidigare besökt badhuset. En av punkterna för dagen var att inviga de nya regnbågslinorna i bassängen.

– Vi är de första i Sverige som beställer dem, säger Karin Sundquist, kommunikatör Härnösands kommun.

Förebygga trakasserier

Karin Sundquist berättar att dagen är en del i kommunens satsning ”WeDo”, där syftet bland annat är att synliggöra det arbete som görs för att förebygga trakasserier och kränkande behandling.

– Vi behöver jobba för att alla ska känna sig välkomna i samhället. Vi har gjort flera aktiviteter och det här är en av dem, säger Karin Sundquist.

Göra något för alla

Årets simborgarmärke är också regnbågsfärgat, och i samband med att linorna i simhallen skulle bytas ut passade man då på att beställa nya i regnbågens färger.

– Härnösand är ju en regnbågsstad och vi tyckte att det passade. Det var ett bra tillfälle att göra något för alla, säger Karin Sundquist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.