Foto: SVT

Gatuhunden Arthurs resa blir bok

Uppdaterad
Publicerad

Multisportaren Mikael Lindnord lägger av med idrotten och släpper bok om äventyret med hunden Arthur.

Efter 10 VM och 20 år som multisportare på elitnivå går Mikael Lindnord nu i ”pension”.

– Jag kände när jag kom hem från VM för fem månader sedan att jag nog var klar med det här, men det var inget lätt beslut.

Gatuhunden Arthur

Lindnord är sedan många år en av multisportens största profiler, men blev känd över stora delar av världen under VM i Ecuador 2014 när han och laget fick sällskap av gatuhunden Arthur mitt under pågående tävling.

– Helt plötsligt var vi fem personer i laget och han gav verkligen sitt allt och satte sitt liv i händerna på oss. Jag kände efteråt att om han satsat så mycket, då ska jag satsa lika mycket också. Och nu är han ju här hemma i Sverige.

Boksläpp i England först

Nu ska äventyret med den extremsportande Arthur bli bok. I maj släpps den i England och i september kommer boken ut på svenska.

– Jag har skrivit boken tillsammans med en skribent från England. Det känns jätteroligt och blir en stor grej i år.

SVT: Bli boken sista kapitlet i sagan om Arthur?

– Man vet ju inte. Det är fortfarande inte klart om det blir film eller inte. Men nej, jag tror att den här historien är långt ifrån klar, säger Mikael Lindnord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gatuhunden Arthur

Mer i ämnet