Statens servicecenters generaldirektör Thomas Pålsson och civilminister Lena Micko (S) inviger servicekontoret i Sollefteå. Foto: Per-Erik Ström / SVT

Nytt statligt servicekontor invigt i Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen invigde Statens servicecenter ett nytt kontor i Sollefteå där man kommer att erbjuda administrativt stöd till andra statliga myndigheter. Kontoret är också det första i landet där man har en samverkan mellan både myndighetsservice och service till medborgare och företagare.

På kontoret i Sollefteå kommer fokus att ligga på att hjälpa myndigheter med administration av e-handel och kundfaktura.

– Vi har redan hunnit anställa sex-sju personer på myndighetsservice, säger generaldirektör Thomas Pålsson.

Allt under samma tak

I lokalerna finns också medarbetare som sköter servicekontorens uppdrag att erbjuda service från Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten till medborgare och företagare. Och generaldirektören hoppas att Sollefteåkontoret ska växa ytterligare.

– Nu hoppas vi att Arbetsförmedlingens kundtorg ska flytta in på den lokala servicen, säger generaldirektör Thomas Pålsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.