BB-ockupanterna på väg mot demonstrationen i Stockholm där de hoppas får träffa sjukvårdsminister Garbriel Wikström (S). På bilden passerar de på Sundsvallsbron. Foto: Carina Hellström

Ockupanter vill träffa ministern

Uppdaterad
Publicerad

Idag träffar sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) landstingspolitiker från bland annat Västernorrland för att diskutera krisen inom förlossningsvården – samtidigt planerar BB-ockupanter från Sollefteå en demonstration i samband med mötet.

I en minibuss på väg söderut sitter just nu ett antal BB-ockupanter på väg söderut, mot Stockholm. Där ska de i eftermiddag möta upp med sympatisörer, bland annat utflyttade Sollefteåbor, för den demonstration som planeras i samband med sjukvårdsminister Gabriel Wikströms (S) möte med landstingspoltikerna från Västernorrland.

Har med sig krav till regeringen

Förhoppningen är att få träffa sjukvårdsministern eller statsminister Stefan Löfven i samband med mötet.
Med sig har de ett tydligt krav: att BB i Sollefteå ska öppnas igen.

Stridsviljan är hög inför eftermiddagen:
”När våra regionsråd inte lyssnar så skriker vi ännu högre. Politiker är folkvalda och ska lyssna på folket annars ska dom avgå”, är budskapet.

Situationen förvärras

Enligt demonstranterna kommer BB-situationen att förvärras när förlossningen i Hudiksvall planeras sommarstänga.

”Födande mammor från Hudiksvall kommer då köras till Sundvall för att föda, vilket gör att trycket på en redan överbelastad förlossning där ökar ännu mer” skriver företrädare för gruppen.
 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet