Ökat hopp för BB i Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagens sjukvårdspolitiska debatt i Sollefteå framkom att alla partier utom Socialdemokraterna är villiga att öppna akutkirurgin och BB i Sollefteå igen. Men S stänger inga dörrar

Debatten anordnades av föreningen Sollefteå Örnsköldsvik Framtidens akutsjukhus och inför ett par hundra åhörare på Hallstaberget debatterade politikerna många frågor.

Men viktigast var förstås frågan om Sollefteå sjukhus och framtiden för akutkirurgin och BB.

Alla partier sade sig vara för en återöppning av de stängda verksamheterna, om än att åsikterna om när och hur skiljer sig åt.  Centern, Kristdemokraterna och Miljöpartiet vill till exempel öppna akutkirurgin i ett första steg och därefter arbeta för en öppning av BB.

Inga nya fakta

Socialdemokraterna har dock inte ändrat åsikt utan förhåller sig till det tidigare tagna beslutet om stängning.

– Vi har inte sett nya fakta och inspel som gör att vi har ändrat oss men stänga dörrar vill jag inte göra utan fortsätta ha en dialog om hur vi utvecklar sjukhuset, säger Glenn Nordlund (S) till allehanda.se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Sollefteå

Mer i ämnet