Åsa Sjödén (S) ”Jag tar gärna över”

Uppdaterad
Publicerad

Vice ordföranden i kommunstyrelsen i Sollefteå Åsa Sjödén (S), är villig att ta över efter avgående Elisabet Lassen. Det säger hon till SVT.

På onsdagen meddelade Elisabet Lassen (S) att hon avgår från sin post som kommunalråd i Sollefteå kommun. Vem som kommer ta över den tunga tjänsten är fortfarande oklart. Men vice ordförande Åsa Sjödén (S), säger att hon gärna tar över.

– Ja, det är ingen hemlighet att jag tänker ställa upp. Jag har varit vice ordförande sedan 2014 och jag tycker det är ett spännande och ett intressant jobb och oerhört utmanade. Tycker det skulle vara jättekul att anta den utmaningen. Det har varit en tuff tid med kommunen nu när strukturen på sjukhuset förändras och vi står inför stora utmaningar men tillsammans kan man göra ett gott jobb, säger Åsa Sjödén.

Vill inte föregripa nomineringen

Det är i september som Elisabet Lassen lämnar posten som kommunalråd men i Sollefteå Arbetarekommun vill man inte föregripa nomineringsarbetet.

– Det är en process som pågår i partiet nu och nomineringsanmodan går ut idag och innan juni är slut kommer detta vara klart, säger John Åberg, ordförande Arbetarekommunen Sollefteå.

Speciellt jobb

Att bli förtroendevald som kommunalråd innebär ett stort ansvar, menar John Åberg.

– Det är en speciell roll att vara kommunalråd i en kommun. Det är ett tungt förtroendeuppdrag med allt vad det innebär, man ska vara kunnig inom många områden. vi måste utse en person som har förtroende, konstaterar John Åberg.

Idag skickas uppmaningen ut bland socialdemokrater i Sollefteå till att nominera nästa kandidat. Sista juni ska det vara klart vem det blir som får ta över efter Elisabet Lassen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.