Intresset för att hjälpa till i vården under coronakrisen är stort. Oliwer tvekade inte en sekund. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Stort engagemang från allmänheten – Oliwer gör en insats inom vården

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för att hjälpa till i vården under coronakrisen är stort. Just nu arbetar rekryteringspersonal för fullt med att fylla på med personal. Det finns behov av allt från vårdbiträden till lagerpersonal.

Oliwer Ryderdal studerar till sjuksköterska. När han såg annonsen om att sjukhuset behöver personal tvekade han inte att söka.

 – Min skola gick över till att köra på distans och då kände jag att jag kunde jobba och kanske göra en insats, säger Oliwer Ryderdal.

Rekryteringsproccess

Hittills har det anställts ett fyrtiotal från allmänheten och då handlar det om allt från vårdbiträden till lagerpersonal. Ungefär 470 personer har lämnat in intresseanmälningar om att få jobba. Ann Wiljelöf som jobbar som HR-konsult och samordnare inom rekrytering ser ett stort engagemang från allmänheten.

– Det är jättekul att så många har hört av sig. Att det skulle bli såhär många hade jag faktiskt inte trott, säger HR-konsulten Ann Wiljelöf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.