Foto: Ylva Holmgren/SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Oljeutsläpp i sommarparadiset Juniskär

Uppdaterad
Publicerad

Ett oljeutsläpp upptäcktes på söndagmorgonen i Bodviksfjärden, vid Juniskär i Njurunda. Det rör sig enligt Kustbevakningen om ett midre utsläpp.

Larmet kom från en privatperson vilket fick till följd att räddningstjänsten, kustbevakningen och kommunens miljöskyddskontor kopplades in.

Kustbevakningen på plats

Bodviksfjärden är havsviken vid Juniskär. Enligt räddningstjänsten som haft en drönare i luften för att skaffa sig överblick rör det sig inte om tjock olja utan snarare en oljefilm som ligger utspritt på vattnet.

– Vi från räddningstjänsten har varit på plats och undersökt utsläppet men eftersom det är statligt vatten så är det kustbevakningens ansvar, säger Henrik Cedergren som är inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad.

Mindre utsläpp

Kustbevakningen hade ett fartyg i närheten och efter att ha undersökt Bodvikstjärn under söndagen konstaterades att det rörde sig om ett mindre utsläpp av en oljeprodukt som inte var möjlig att plocka upp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer