Foto: Ylva Holmgren/SVT

Olyckan i Sörfors – ung kvinna kämpar för sitt liv

Uppdaterad
Publicerad
Fyra 16-åriga pojkar omkom efter den våldsamma bilolyckan utanför Sundsvall. Två unga kvinnor som också färdades i bilen överlevde, varav en med livshotande skador.

Sex personer färdades i olycksbilen som körde av vägen utanför Sörfors, väster om Sundsvall natten mot söndag. Fyra 16-åriga pojkar omkom omedelbart. De två som överlevde var två flickor.

Den äldre av dem,19 år, vårdas på Norrlands universitetssjukhus i Umeå, hennes tillstånd beskrivs som kritiskt. Den yngre, 14 år gammal, vårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala med mycket svåra skador, enligt sjukhuset. Hennes tillstånd uppges ändå vara stabilt.

Hittades senare

Två av de omkomna pojkarna är hemmahörande i Stöde. De övriga fyra kommer alla från olika orter i Hälsingland.

I ett första skede uppgav polisen att fem personer var inblandade i olycka. Den sjätte hittades senare under dagen efter att polisen återkommit till olycksplatsen för fortsatt sökande.

Både i Stöde och på flera orter i Hälsingland hålls skolor och kyrkor öppna för att stötta och trösta anhöriga och kamrater.

Nu pågår intensivt polisarbete för att klarlägga olycksorsaken.

Ungdomarna var på väg hem från en bilcruising  i Hassela, uppger polisen idag. En film från bilfärden som en av ungdomarna tagit finns nu i sociala medier och polisen har också tagit del av filmens innehåll. Filmen visar inte olyckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsolycka i Sörfors

Mer i ämnet