”Operation dörrknackning” – polisen provar nytt arbetssätt i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen gick flera polispatruller runt och knackade dörr hos förvånade människor i bostadsområdet Nacksta i Sundsvall. Polisen ville kontrollera hur de boende upplever sin situation i Nacksta, ett nytt grepp av närpolisen.

Ingrid Brindbergs i bostadsområdet Nacksta blev både förvånad och lite orolig när polisen ringde på dörren tidigt på onsdag morgon. Men oron var obefogad, det var bara Sundsvallspolisen som provade ett nytt sätt att jobba.

– Jag satt och åt frukost när polisen kom och dom ville fråga om vi trivdes och hur det var med grannsämjan säger Ingrid Brindbergs, en av de boende i Nacksta.

Ingrid Brindbergs trivs bra i området och tycker att grannsämjan är god mellan grannarna i hennes port. Och hon känner sig inte orolig för att någonting ska hända, trots att området drabbats av flera grova våldsbrott de senaste åren.

Inbrott och nattliga fester

En granne i en annan trappuppgång vill vara anonym men säger till polisen att de haft inbrott i förrådet för andra gången, och att det var en högljudd fest i en av lägenheter natten innan. För polisen är det här att sätt att skapa relationer till de boende.

– Vi vill höra med de boende om det känns tryggt eller om det är någonting dom vill berätta för oss, säger Henrik Blusi, chef för områdespolisen.

Nacksta är ett av de bostadsområden i Sundsvall som polisen prioriterar att bevaka och Henrik Blusi tror att polisen kommer att fortsätta utveckla det här arbetssättet.

– Absolut, det här är ett bra sätt att komma i kontakt med allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.