Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi kommer att öka säkerheten avsevärt kring byggplatserna efter det här, säger vindkraftsföretaget Arises operative chef Hans Carlsson efter aktionen mot bygget i Salsjö nordväst om Sollefteå under måndagen. Foto: Pierre Ragnehag SVT

Operative chefen efter protestaktionen: ”Är mycket bekymrad”

Uppdaterad
Publicerad

Hans Carlsson, operativ chef för vindkraftsföretaget Arise som leder projektet med bygget av totalt 39 snurror nordväst om Sollefteå, begav sig omedelbart från huvudkontoret till Salsjö och Ranasjö när han fått höra om aktionen mot bygget.

– Vi måste kanske återuppta dialogen med Sollefteå kommun. Det här är mycket bekymmersamt, säger han bland annat i SVT:s intervju.

Efter lunch på tisdagen återupptogs arbetet på byggplatsen för vindkraftsparkerna i Salsjö och Ranasjö. Det sedan hindren längs vägen till byggplatsen röjts, det nedgrävda bilvraket tvärs över vägbanan tagits bort och groparna i vägen fyllts igen.

Hans Carlsson är både överraskad och bekymrad över måndagens aktion. Han poängterar att allmänheten haft många och goda möjligheter att yttra sig under de sammanlagt tio år som projektet planerats.

Sollefteå kommun kommenterar inte

– Vi får inte alltid tillstånd för våra byggplaner, och då får vi acceptera det. I det här fallet har motståndarna till det här projektet inte fått gehör, och då måste de väl acceptera det. Vi har alla tillstånd vi behöver, säger han.

Vindkraftmotståndet är väldigt starkt i Sollefteå kommun. Har ni en pågående dialog med kommunledningen?

– Vi har haft det tidigare, men får kanske återuppta den nu. Det här vill vi verkligen inte ska upprepas.

Kommunledningen i Sollefteå med kommunalrådet Johan Andersson (C) i spetsen har avböjt att kommentera det inträffade för SVT.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.