Foto: SVT

Timrå sämst i klassen

Uppdaterad
Publicerad

Örnsköldsvik är Västernorrlands bästa skolkommun – enligt en rankning från Lärarförbundet. Sämsta skolkommun i länet är Timrå och näst sämst är Sundsvall.

Lärarförbundets rankning baseras bland annat på lärartäthet och resurser till undervisningen.

– Lärarförbundet gratulerar Örnsköldsvik till att vara länets bästa skolkommun 2012. Placeringen är ett bevis på att lärarna i kommunen gör ett mycket bra jobb och att kommunen förstår vikten av en bra skola, säger Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén.

Örnsköldsviks kommun hamnar på plats 62 på rikslistan. Näst bäst i Västernorrland är Kramfors, följd av Härnösand. De tre kommunerna hamnar bland de hundra bästa kommunerna i landet.

Förra årets vinnare, Ånge, tappar placeringar.

Sämsta skolkommun i Västernorrland är Timrå och näst sämst är Sundsvall.

Så här ser listan över Västernorrlands kommuner ut – med placering på rikslistan i år och fjolårets placeringen inom parentes:

1) Örnsköldsvik 62 (169)

2) Kramfors 79 (127)

3) Härnösand 93 (157)

4) Sollefteå 244 (213)

5) Ånge 250 (197)

6) Sundsvall 268 (254)

7) Timrå 276 (211)

lärarförbundet gör en rankning av Sveriges Bästa Skolkommun för elfte året i rad och rankningen baseras på fjorton kriterier, bland annat resurser till undervisningen, antalet utbildade lärare och lärartäthet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.