Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Filip Sundström föreslår att spela Karlavagnen under fredagens Epadunk i Örnsköldsvik. Foto: Julija Sidner

Örnsköldsviks epaförare blir DJ:s för en helg

Uppdaterad
Publicerad

I Örnsköldsvik får A-traktorförare ibland kritik för sin höga musik.

Nu kontrar Friska Viljor med en arrangerad hyllning, ”Epadunk” där förarna själva agerar DJ:s i Åsbacken under två kvällar.

Under fredag och lördag anordnar Friska viljor alpina klubb tillsammans med mobila fritidsledare och fältgruppen i Örnsköldsvik Epadunk för första gången. Där kommer A-traktorförare få möjlighet att spela sin musik under anordnare former och visa upp ljudsystemet i sina bilar.

– Jag hoppas att alla typer av människor ska komma hit ikväll, från äldre skidåkare till barnfamiljer också. Vi har till exempel ordnat med godisregn för de mindre barnen och utlottningar, säger initiativtagaren Erika Edlund från Friska Viljor.

”Det är inte så omtyckt”

Filip Sundström och Klas Wiklund är två A-traktorförare som kommer att delta på Epadunk under fredagen. Enligt dem finns det ingen

Finns det ställen där man kan hänga på i stan?

– Det är inte så omtyckt men, det finns ju, säger Klas. Filip fortsätter:

– Det borde finnas ett bättre ställe där man kunde vara, där det inte kommer poliser och sånt, säger Filip.

Starta klippet och hör Erika berätta om upplägget för kvällen och vad A-traktorförarna Filip och Klas skulle spela för musik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.