Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
-Västernorrland har kommit in i fasen med snabb smittspridning sent, medan många andra regioner nu nått en platå, säger Hans Boman, smittskyddsläkare i region Västernorrland. Foto: Mikael Fritzon/ TT / SVT

Oro för tredje coronavåg – hör smittskyddsläkaren

Uppdaterad
Publicerad

Det finns en risk för en tredje våg av coronapandemin i länet, innan tillräckligt många hunnit vaccineras. Det befarar nu Region Västernorrland. 

Smittspridningen av covid-19 är fortsatt hög i landet och länet. Och det går inte att utesluta en så kallad tredje våg, det vill säga en ny smittopp när den andra vågen klingat av.

 – Det är ytterst viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig för att vi skall få stopp på pandemin och kunna återgå till ett normalt liv, säger Hans Boman, smittskyddsläkare i regionen.

Han betonar också vikten av att fortsätta följa rekommendationerna för att hålla nere smittspridningen. Det gäller även de som redan haft covid-19 och/eller har vaccinerat sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet