Otto är hemma i sin gamla träningslokal i Sundsvall och kör några pass innan han åker tillbaka till New York. Hör honom berätta om inställda matchen Foto: SVT Ylva Holmgren

Otto Wallin hemma igen – laddar batterierna efter inställda matchen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att matchen mot Dillian Whyte ställdes in på grund av en axelskada har Otto Wallins team försökt med alla medel att istället skjuta fram matchen till ett annat datum men utan resultat. Nu är Otto hemma i Sundsvall för att träffa sin familj och ladda upp inför nya motståndare.

SVT träffar Otto Wallin i sin gamla träningslokal i sporthallen i Sundsvall där han spenderat många timmar innan flytten till New York, där han nu bor och tränas av Joey Gamache. Otto säger att han inte kan gräva ner sig över att matchen mot Whyte inte blev av

 – Det var surt såklart men vi jobbar med att jag ska få en ny match och har vi tur så får jag det redan i december, säger Otto.

Inställd match

Det är Dillian Whyte och hans promotor Eddie Hearn som anordnade galan där boxningsmatchen skulle tagit plats. Kontraktet var därför fördelaktigt för arrangörerna. Enligt Otto Wallin stod det att om Dillian skulle skadas så kan han välja att ställa in matchen eller boka om den. Han valde att ställa in och ska nu istället boxas mot Tyson Fury

 – Det är bara att köra på nu. Jag kommer att få min chans ändå framöver och ta hand om Dillian i ringen istället för utanför ringen, säger Otto.

New York

Otto har bott i New York i fyra år nu och börjar känna sig hemmastadd. Han har flyttat in i en ny lägenhet med sin flickvän i närheten av Madison Square Garden. På grund av pandemin har fritiden det senaste året inte varit så hektisk för Otto.

 – Det finns ju mycket att göra där. Jag har mest varit och tittat på boxning men jag måste gå och kolla på hockey. Baseball har jag aldrig varit på, det ska jag kolla på och så ska jag gå på Broadway.

Hör honom i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.