Otto Wallin vill verkligen gå upp mot Dillian Whyte, som i sin tur hellre vill gå en match om världsmästarbältet mot Tyson Fury. Foto: Bildbyrån

Wallins motståndare vill ha match om mästarbältet mot Fury i stället

Uppdaterad
Publicerad

På lördag skulle Dillian Whyte ha mött Otto Wallin i en tungviktsmatch mot svensken Otto Wallin. Men britten har hoppat av den matchen, hävdar axelskada, och vill istället möta Tyson Fury i en världsmästarmatch om WBC-bältet. Det vägrar svensken att gå med på.

– Allt han gör är att gråta, kontrar Whyte om Wallin.

Wallins team är uppretat och vill se att lördagens match avgörs något annat datum. Dessutom vill de se att en oberoende läkare undersöker White.

– Otto Wallin mot Whyte borde arrangeras på ett annat datum. Whyte ska inte få avstå från matchen mot Otto och istället boxas mot Fury. WBC borde fatta ett rättvist beslut och för den här matchen och fansen över hela världen, säger Wallins promotor Dmitry Salita enligt AP.

Whyte, interimmästare i WBC, vill möta Fury i början av 2022, enligt BBC.

– Varför ska jag boxas mot en person som inte kan prata på ett vårdat sätt? Allt han gör är att gråta. Han och Salita gråter som bebisar. Han gråter över att han förlorat 180 000 kronor på ett träningsläger. Jag har lagt tio gånger mer på träningsläger, säger Whyte till BBC i ett klassiskt trashtalk.

Wallins team hotar med rättslilg process

WBC har redan kommunicerat ut att man vill att Fury ska möta interimmästaren i klassen, det vill säga Whyte.

Wallins team har kopplat in advokter för att verkligen få till en match mot Whyte.

– Det kan bli en rättslig process. Vi har lämnat in en skrivelse och WBC skulle kunna bestämma detta. Vi vill också att de från Dillians håll bevisar att något i axeln verkligen är trasigt. Att det här inte bara var ett sätt att komma ur matchen och sedan tjäna på det genom att få möta Fury, har Wallin tidigare sagt till SVT Sport.

Frågan är om det har någon effekt.

KLIPP: Otto Wallins stormatch inställd – rättsligt efterspel kan vänta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.