Det blev en lyckad fight för Otto Wallin under fredagsmorgonen. Foto: Isaac Brekken/AP

Otto Wallin segrade i Detroit – tränaren: ”Fortsätter att utvecklas”

Publicerad

Otto Wallin tog under fredagsmorgonen sin 24:e seger i karriären när han besegrade 41-årige Rydell Booker i Ford Community Centre i Detroit.

Mötet var huvudmatchen under evenemanget Detroit Brawl och efter tio ronder visade domarsiffrorna till nästan fullständig fördel för Wallin.

Mötte formsvag Booker

Motståndaren, Rydell Booker, var i början av 2000-talet den högst rankade tungviktsboxaren bland amatörer i USA. I hans professionella karriär har han gått 33 matcher och vunnit 26 av dessa. 13 av dem genom knockout.

Booker har däremot inte visat upp någon starkare form de senaste åren. Hans senaste match var 2020 då han besegrades av kroaten Filip Hrgovic via knockout.

Klar favorit

Boxaren från Sundsvall var därmed redan innan mötet tippad som en klar favorit och Wallin gav själv intrycket av att vara självsäker och i god form inför matchen. Detta visade sig vara helt befogat då Wallin visade upp en framgångsrik offensiv boxning. 

–Otto lät händerna gå, och det var precis det vi ville. Han fortsätter hela tiden att utvecklas och i den här matchen hade vi fokus på att träna hans förmåga att fightas, och det gjorde han bra, säger Wallins tränare Joey Gamache i ett pressmeddelande.

Wallins 24:e vinst

Matchen var Wallins 25:e i hans professionella karriär och denna vinst markerar hans 24:e vinst. Hans enda förlust var mot världsmästaren Tyson Fury då han efter tolv ronder förlorade på poängräkning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.