Otto Wallins match spikad

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart med datum för Otto Wallins match mot Tyson Fury.

Det har gått drygt en vecka sedan det blev klart med motstånd för Ljustadalssonen Otto Wallin. Klart var att han ska möta Tyson Fury. En obesegrad boxare efter 29 matcher varav 28 segrar. Förra året boxades han oavgjort i en match mot WBC-mästaren Deontay Wilder, en match som de flesta ansåg att britten vann.

Nu är det klart med datum. Matchen ska gå av stapeln den 14 september i Las Vegas. Något som bekräftas av Otto själv per telefon:

– Det är fantastiskt att få den här möjligheten. Tyson Fury är den boxare som många anser är den riktiga mästaren även om han inte har något bälte just nu,

Tyson Fury gjorde ett uppehåll i karriären i två år och tvingades då ge bort sina mästartitlar.

”Känns kanon”Nästa

Wallin begick sin USA-debut i april, men skallade ihop med motståndaren Nick Kisner. Matchen avbröts och räknades varken som vinst eller förlust. Därefter skulle han ha mött förre titelutmanaren BJ Flores den 12 juli, men då drog sig amerikanen ur i sista stund.

Att de två senaste matcherna blivit inställda har inte påverkat Otto negativt, menar han:

– Klart jag har velat boxas. Jag har ju tränat för de matcherna men nu känns det ju kanon att få den här matchen istället. Så det har nog varit någon mening med det också. Det här kom liksom från ingenstans och blev en mycket bättre möjlighet.

Matchen i Las Vegas kanske kan komma att visas i svensk TV men de förhandlingarna pågår för fullt just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.