”Väntat sen jag var en liten grabb på en sådan chans”. Foto: Bildbyrån

”Väntat sen jag var en liten grabb på en sådan chans”

Publicerad

Nyheten slog ner som en bomb i boxningsvärlden i går: Världsstjärnan Tyson Furys nästa match ser ut att bli mot Otto Wallin från Sundsvall.
När svensken själv kontaktades för en vecka sedan tog han det med en klackspark.
– Att jag skulle få en sådan här stor match från ingenstans var det riktigt höga odds på, säger 28-åringen till SVT Sport.

Wallin är obesegrad som proffs och har 20 raka segrar varav 13 via knockout. Ändå är han att betrakta som en doldis på den riktigt stora boxningscenen, där många nu undrar vad det är för svensk som Tyson Fury ser ut att möta.

Matchen är i nuläget inte helt officiell, men allt talar för att den blir det i början på nästa vecka.

– Jag väntar på en uppdatering på läget. Jag kan bekräfta att vi är i djupa förhandlingar om matchen men att kontrakten inte är påskrivna än, säger Otto Wallin till SVT Sport.

”Fury är storfavorit”

Sannolikt kommer matchen att gå i Las Vegas den 14 september, men även Boston den 21 september har diskuterats.

– Det känns så om man ska tro alla skriverier. Vi har inte fått exakt datum och plats bekräftat, säger Wallin.

Tyson Fury är obesegrad efter 29 matcher som proffs och en av boxningsvärldens största stjärnor – i och utanför ringen.

Det blir ett rejält steg uppåt för Wallin som aldrig mött en boxare på brittens nivå.

– Fury kommer naturligtvis att vara storfavorit att vinna, men det känns skönt att inte ha någon press på mig över huvud taget. Jag har väntat sedan jag var en liten grabb på en sådan här chans och jag är redo för det här. Alla kan förlora och det kan hända när som helst.

”Tog det med en klackspark”

För utomstående kommer det här som en stor överraskning. När fick du först höra att en match mot Fury fanns på kartan?

– Jag tror att jag först hörde om det för precis en vecka sedan. Jag tog det med en klackspark och förstod också att det fanns andra med i racet. Nu hoppas jag bara att vi kan enas om det sista men det är jag säker på att vi ska klara av, säger Wallin och fortsätter:

–  På slutet har det rullat in bra erbjudanden med jämna mellanrum, men att jag skulle få en sådan här stor match från ingenstans var det riktigt höga odds på. Samtidigt måste de största och bästa killarna ha motståndare om de inte möter varandra, säger Wallin.

– Det är det som är så bra med tungvikten just nu att det är många som är bra och stora, så möjligheterna finns för oss som är på väg upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer