Tungviktaren Otto Wallin efter segern mot Adrian Granat i april förra året. Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Otto Wallin får superfajt mot världsstjärnan Tyson Fury

Uppdaterad
Publicerad

Svenske tungviktsboxaren Otto Wallin, 28, får sitt livs chans.

Den 14 september i Las Vegas ställs han mot obesegrade världsstjärnan Tyson Fury, enligt uppgifter till SVT Sport.

– Jag väntar på en uppdatering på läget. Jag kan bekräfta att vi är i djupa förhandlingar om matchen men att kontrakten inte är påskrivna än, säger Wallin själv till SVT Sport.

Under fredag kväll började uppgifterna först att cirkulera i amerikanska medier. ESPN, tv-bolaget där Fury står under kontrakt, rapporterar bland annat att britten kommer att möta Otto Wallin i Las Vegas den 14 september.

Uppgifterna bekräftas för SVT Sport.

– Det är sant. De förhandlar och har kommit väldigt långt. Så pass långt att Otto i dag satte sig på ett flyg till New York för att börja träna. Troligtvis presenteras matchen i början av nästa vecka. Furys team vill ha matchen och det vill Otto också. Inget är påskrivet än men med största sannolikhet blir det så, säger en källa.

Med största sannolikhet handlar det om den 14 september i Las Vegas, men även den 21 september i Boston har diskuterats.

Wallin rankad fyra i världen

Otto Wallin är obesegrad som proffs med 20 segrar varav 13 på knockout. Tungviktaren är rankad fyra i världen hos organisationen WBA och elva hos IBF. Han slår sig däremot inte in på topp 15 hos WBO eller WBC.

I april gjorde Wallin USA-debut, men skallade ihop med motståndaren Nick Kisner. Matchen avbröts och räknades varken som vinst eller förlust. Därefter skulle han ha mött förre titelutmanaren BJ Flores den 12 juli, men då drog sig amerikanen ur i sista stund.

Nu väntar alltså en betydligt större utmaning mot en av boxningsvärldens allra största stjärnor.

Fury hade tre VM-titlar

Tyson Fury är obesegrad efter 29 matcher varav 28 segrar. Förra året boxades han oavgjort i en match mot WBC-mästaren Deontay Wilder, en match som de flesta ansåg att britten vann.

2015 blev Fury den förste på över ett decennium att besegra dåvarande tungviktskungen Wladimir Klitschko. Han hade då tre av fyra VM-titlar, men förlorade alla när han inte gick någon match på två och ett halvt år. Detta på grund av depression samt drog- och alkoholmissbruk. Han gjorde comeback igen i juni 2018 och har sedan dess gått fyra matcher utan förlust.

Se SVT Sports reportage med Wallin inför mötet med Adrian Granat i april 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.