​Armand Krajnc och Otto Wallin. Foto: Bildbyrån/TT

Experten Krajnc: ”Vinner Wallin är det på Ingo-nivå”

Publicerad

Tungviktsboxaren Otto Wallin, 28 år, kommer ställas mot den obesegrade britten Tyson Fury, enligt uppgifter till SVT Sport. Brittisk media ser matchen som en given vinst för Fury, men SVT:s expert Armand Krajnc säger att just en falsk säkerhet fått storheter på fall tidigare inom boxningen.
– Vinner Wallin blir det succé på Ingo-nivå, säger han.

Ingen svensk tungviktare har boxats om VM-titeln sedan Ingemar Johansson gjorde det för 60 år sedan.

Även om Otto Wallins fajt mot Tyson Fury inte är någon titelfajt, ser SVT Sports expert Armand Krajnc matchen som en av de större för en svensk boxare.

– Det här är en sån chans som kan göra en idrottare. Det kan vara så att Fury och hans team ser det här som en mellanmatch men då har det hänt andra stora boxare att förlusten kommit. Det har hänt Mike Tyson och det har hänt Anthony Joshua, säger SVT:s boxningsexpert Armand Krajnc.

”Han kan vinna”

Wallins möte mot obesegrade Tyson Fury är en match på allra högsta nivå.

– Alla VM-matcher som svenskar boxats har varit finkalibriga, men tungvikten är det största tillsammans med Floyd Mayweathers weltervikt. Skulle Wallin vinna så skulle det bli hur stort som helst. Då blir det succé på Ingo-nivå, då blir det som när Ingo slog Floyd Patterson, säger Krajnc.

– För när Ingemar slog Floyd blev det en överraskning, och människor älskar överraskningen. Ingenting är säkert, och jag tror att Furys team tror att det här är säkert. Otto Wallin är bra på att samla poäng, med sina långa vänsterslag. Kan han glida och ducka bort från Fury så kan allt hända, säger Krajnc.

– Wallin kan vinna, allt är möjligt. Det här är rätt läge för Wallin. Han har boxats många matcher och boxats bra. Han är teknisk och rörlig och kan röra sig runt Fury.

Matchen förväntas vara i Las Vegas eller Boston, den 14:e eller 21:a september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer