Clara Hägglund, Wilhelm Westlund, Filip Malker och Liza backlund njöt av kvällssolen under slalomträningen. Foto: Sundsvalls slalomklubb

Sen slalomträning på Södra berget: ”Det var mycket skoj och tjoande”

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvalls slalomklubb har slagit ett modernt rekord när det gäller sen slalomträning på Södra berget. Enligt slalomklubbens ordförande var det uppemot tio år sedan de kunde ha en träning så sent som den 7 maj, med ett så pass fint underlag.

Sammanlagt ett tjugotal slalomåkare i blandade åldrar var på plats för att njuta av skidåkning i vårsolen under torsdagen.

– Det var mycket skojande och tjoande, och några tränade i bar överkropp, säger ordförande Tomas Åberg.

Södra bergets backe har varit stängd för allmänheten sedan den 6 april, något klubben tog beslut om utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer, för att minska smittspridningen.

”Det känns glädjande”

Men trots en annorlunda säsong så tog Sundsvalls slalomklubb under torsdagskvällen alltså ett ”modernt” rekord. Enligt Tomas Åberg kan det ha förekommit skidåkning på Södra berget för tio år sedan vid samma datum, men det var ju några år sedan.

– Med tanke på den avslutning vi haft på årets säsong med inställda tävlingar, stängd backe för allmänhet och mycket stora intäktsbortfall för klubben, så känns det glädjande att vi kunde erbjuda fina träningsmöjligheter långt in i maj, säger Tomas Åberg, ordförande i Sundsvalls slalomklubb.

Det var en glad stämning i slalombacken. Foto: Sundsvalls slalomklubb

”Rekordet” blir kortvarigt

Enligt slalomklubben var det åkare i alla åldrar från 9 år och uppåt som tränade tillsammans under torsdagen.

– Det var roligt att det var så blandade åldrar. De yngsta fick åka med de äldre, med föräldrar och tränare och allt, säger Tomas Åberg.

Men ”rekordet” lutar åt att bli kortvarigt.

– Det ska hållas en träning på lördag också, säger Tomas Åberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.