Polisen har spärrat av området runt butiken som rånades på måndagsmorgonen. Foto: SVT

Polisinsats på Alnö efter rån mot matbutik

Uppdaterad
Publicerad

ICA-butiken på Alnö utsattes vid 06-tiden på måndagsmorgonen för ett rån. En stor polisinsats söker rånaren och alla bilar som lämnar ön har sökts igenom av polis, vilket skapat långa köer i trafiken.

Området runt ICA-butiken på Alnö, utanför Sundsvall. är avspärrat och förutom polis finns också ambulans på plats. Polisen uppger att butiken har rånats under hot. Det finns inga uppgifter om att någon har skadats fysiskt, enligt polisen.

En förundersökning har inletts gällande rån, alternativt grovt rån. I utredningen som pågår har avspärrningar gjorts kring butiken, fordon kontrolleras och det ska hållas förhör. En teknisk undersökning i butiken har inletts under förmiddagen.

På sin hemsida berättar polisen att arbetet med ärendet pågår både från marken och luften, med hjälp av drönare.

Ingen misstänkt gärningsman har hittats, uppger polisen vid 10.15-tiden.

Butiken håller stängt efter rånet, skriver de i sociala medier. ”Alla är fysiskt oskadda men vi är chockade.”, står det i meddelandet.

Enligt ICA-handlare Emelie Öberg var det tre av butikens egna personal och en städare som hotades av rånaren med ett pistolliknande föremål.

Hon säger till SVT att hon hoppas kunna öppna butiken som vanligt i morgon igen.

Söker vittnesuppgifter

Polisen är intresserad av att få tips och iakttagelser från allmänheten gällande det misstänkta rånet.

Alla som har sett personer eller fordon, eller något annat som man har reagerat på, på centrala Alnö natten till i dag eller under morgonen uppmanas att höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14.

Vet du mer? Hör av dig till SVT Nyheter Västernorrland på mejl: vasternorrland@svt.se. Telefon: 060-190190 Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.