Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med Malin Lindgren Sundström från Sundsvall in i matbutiken och hör hennes bästa spartips inför påsken. Foto: Fredrik Sandberg TT/SVT

Tips hur du fixar en billigare påskhelg med superspararen Malin från Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Med ökade matpriser kan påskhelgen det bli en dyr historia i år. Men det går att skapa en läcker påskbuffé till rimliga kostnader.

Malin Lindgren Sundström från Sundsvall har smarta knep som gör påsken 2023 till en överkomlig njutning.

Påsken är dagligvaruhandelns nästa största helg efter jul och vi handlar mat för över åtta miljarder kronor varje år inför påsken.

Samtidigt utmanas många hushåll av stigande matpriser. Enligt företaget Matpriskollen, som följer prisutvecklingen på drygt 40 000 olika varor i de stora butikskedjorna, steg matpriserna med 0,8 procent under mars jämfört med rekordmånaden februari.

I videon ger Malin Lindgren Sundström från Sundsvall sina bästa spartips för att hålla nere matkostnaderna. Missa inte hennes sista tips som utmanar alla påskälskare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.