Foto: Arkivbild

Sollefteåbo häktad för mord – misstänks ha skjutit ihjäl kvinna

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna hittades död i Sollefteå kommun under torsdagen. En man i 40-årsåldern är häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Han misstänks ha skjutit kvinnan.

– Det vi vet är att ett skjutvapen har hanterats och att hon har avlidit till följd av skott, säger åklagaren Jens Göransson till SVT Nyheter Västernorrland

Det var under torsdagen som kvinnan hittades död i ett samhälle i Sollefteå kommun. Det var mannen själv som slog larm till polisen.

– Det som har framkommit är att den misstänkte mannen har kontaktat polisen själv och säger att hans livspartner är död. Sedan hittar man kvinnan död i hemmet, säger Jens Göransson.

”Avlidit av skott”

Nu är mannen häktad misstänkt på sannolika skäl för mord. Han förnekar ansvar för mord, men medger grovt vållande till annans död.

– Det vi vet är att ett skjutvapen har hanterats och att hon har avlidit till följd av skott.

Vem har avlossat skotten?

– Det är mannen som har hanterat vapnet. Han menar att det inte har skett uppsåtligen. Men jag har begärt honom häktad för mord och tingsrätten har också häktat honom för ett uppsåtligt brott, det vill säga mord.

”Isolerad händelse”

Det misstänkta mordet misstänks ha skett under natten till torsdag. Några ögonvittnen till händelsen finns inte, enligt åklagaren.

Det här är ett i raden av mord i länet den senaste tiden. Men det här fallet är annorlunda än de tidigare.

– Mannen är inte känd av polis sedan tidigare. Det här är en isolerad händelse, det är inom familjen. Det är som jag bedömer det ingen fara för allmänheten, säger Jens Göransson.

Ett åtal väntas komma om en månad, enligt Göransson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.