Foto: SVT / arkiv

Man hittad död i vattnet i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

En död medelålders man har hittats flytande i vattnet i Veckefjärden söder om Örnsköldsvik under söndagen. Mannen är ännu inte identifierad. Polisen misstänker i dagsläget inte brott. Kroppen har enligt en första bedömning legat i vattnet en tid.

Den döde mannen hittades vid lunchtid på söndagen och polis har varit på plats.

Mannen är äldre än 40 år, enligt polisens preliminära bedömning i 55-60-årsåldern.

Hans identitet har ännu inte kunnat bekräftas. Han bar inga id-handlingar på sig när han hittades och det finns ingen anmälan om någon försvunnen person som matchar fyndet.

Identitet och dödsorsak

Prio ett för polisen blir nu att fastställa identiteten och att få dödsorsaken konstaterad.

Enligt en initial bedömning finns det inga tecken på att mannen bragts om livet genom yttre våld. Kroppen – som tros ha legat i vattnet en tid men inte längre än en månad -  ska nu genomgå en rättsmedicinsk undersökning.

Polisen tacksam för tips

Polisen vill dessförinnan inte lämna ut några signalement på den döde mannen, men är tacksam för iakttagelser och tips om vem mannen skulle kunna vara på telefonnummer 114 14.

Ärendet kommer att utredas av lokalpolisområde norra Ångermanland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.