Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sollefteås kommunalråd Johan Andersson och överste Jonas Karlsson, regementschef efter presskonferensen. Foto: Alina Österström/SVT

Platsen för nya regementet i Sollefteå klar – översten: ”Tittade på två alternativ”

Uppdaterad
Publicerad

Återetableringen av Västernorrlands regemente I21 är i full gång. På en presskonferens under onsdagsförmiddagen meddelade Försvarsmakten platsen för lokalerna.

Det blir inte de gamla byggnaderna i Hågesta, Sollefteå, som får stå värd för regementet igen. Istället kommer nya lokaler nyttjas, söder om väg 90.

Det blir inte de gamla byggnaderna i Hågesta, Sollefteå, som får stå värd för regementet igen. Istället kommer nya lokaler nyttjas, intill Hågesta söder om väg 90.

– Vi tittade på två alternativ, dels Söder om väg 90, men också på området där gamla I21 låg. Men vi har valt att ha all militär verksamhet samlad på ett och samma ställe, nämligen Söder om väg 90, säger överste Jonas Karlsson, Västernorrlands regementschef.

Närmare en miljard

Vad bygget kommer kosta vet Karlsson inte än, utan det kommer Försvarsmakten tillsammans med Fortifikationsverket titta närmare på framöver.

Men en uppskattad kostnad finns.

– Det är ett antal flera hundra miljoner, närmare en miljard, som vi har fört diskussioner med Fortifikationsverket om, säger Jonas Karlsson.

I klippet hör du regementschefen berätta om det nya bygget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.