Hör om undsättningen och på vilket sätt ambulanspersonalen tackade honom på plats. Foto: Barbro Sellin SVT

Plogbilshjälten som räddade ambulans: ”Det gick alla tiders”

Uppdaterad
Publicerad

Han är bara 19 år och det är första vintern han kör plogbil. Men han har redan gjort stor nytta. Häromdagen undsatte han en ambulans som hade svårt att ta sig fram på E4 vid Docksta.

– Jag är väldigt nöjd med insatsen, säger föraren Mikael Sundlöf.

Det var 19-årige Mikael Sundlöf i Bjärtrå som plogade åt ambulansen som inte tog sig fram natten till tisdag. Han var ute och plogade E4 under det intensiva snöandet, när hans chef ringde och bad honom hjälpa ambulansen. Hör mer om det i klippet.

Van vid klagomål – roligare med beröm

Ambulanspersonalen som fick hjälp efterlyste sedan den hjälpsamme chauffören när de medverkade i  SVT:s morgonstudio. De hade bara sett hjälten genom rutan på plogbilen. 

– Han eller hon räddade oss, så att vi kan rädda er, sa ambulanssjuksköterskan Annie Skimmermo till SVT.

Bakom ratten satt alltså 19-årige Mikael Sundlöf.

– Det känns bra att det var någon som var tacksam för det man gjorde. Annars kan det vara de som alltid ska klaga, men de blev väldigt glada för det jag gjorde.

Intensivt arbete på vägarna

17 timmar arbetade han för att hålla vägarna öppna under snöovädret.

– Det var inte något höjdarväder. Det blåste mycket och snöade. Men det känns bra att kunna göra något bra för samhället.

Axlar chefens förtroende

Han har nyligen tagit lastbilskörkortet och gick ut Sollefteå gymnasium i våras. Nu har han en ”egen” plogbil som hans chef köpt åt honom.

– Han trodde på mig och det verkar ju gå vägen det. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.