Policy mot lagtoppning

Uppdaterad
Publicerad

En ny policy ska se till att alla barn in de yngre åldersgrupperna ska få spela lika mycket under matcherna.

Sedan föräldrar med barn i Sundsvall City Innebandy slagit larm om att vissa lagkamrater inte fick spela matcher har föreningen tagit fram en ny policy. Nu får ingen toppning av lagen förekomma i de yngre åldersgrupperna. En förälder gick med i styrelsen och såg till att föreningen skrev om sin policy när det gäller toppning. Nu får alla vara med och spela.

– Det var en förälder som uppmärksammade att hennes barn inte fick spela under en hel cup. 9-åring som nött bänk i flera dagar. Så får det inte gå till. Man måste ju få spela någonting i alla fall. Känna att man är med i ett lag, säger Zara Jonsson som är lagledare.

Klubben tränar 140 ungdomar och den nya policyn har inte varit helt lätt att rätta sig efter som tränare.

– Det finns ju en tävlingsjävul inom oss. Eller i mig i alla fall. Jag måste tänka på att inte vara som jag var när jag själv spelade. Jag får lura mig själv lite. Tänka på att alla ska få vara med. Räkna och se till att det blir jämna byten, säger tränaren Thomas Sundberg.

12-årige Anders Frisendahl-Lind håller med om att toppning inte hör hemma bland de yngre lagen.

– Vi spelar ju för att vi tycker att det är kul. Vi har inte kommit upp i den ålder där det är ok att toppa laget. Det kan man börja med i de övre tonåren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.