Lastbilens däck kontrolleras av en däckinspektör. Foto: Fredrik Israelsson, SVT

Polisen efter dödsolyckan: ”Lastbilen hade inte dåliga däck”

Uppdaterad
Publicerad

Dödsolyckan på E4:an vid Gåsnäs i förra veckan orsakades inte av dåliga däck. Det slår polisen fast idag och uttrycker irritation över att uppgifter i media gjort gällande att dåliga däck orsakat olyckan.

Polisen utreder nu den svåra olyckan på E4:an mellan Sundsvall och Härnösand vid Gåsnäs, där en person dödades och ytterligare en person skadades svårt i en kollision mellan en lastbil och en personbil.

Lastbilen beslagtagen

Lastbilen är tagen i beslag och en teknisk undersökning av fordonet pågår, men redan nu konstaterar polisen att lastbilens däck var i bra skick.

Dödsolycka i Gåsnäs

– Den hade inte dåliga däck, det är rent skitsnack att påstå det, säger polisens utredare Back Pär Andersson som är irriterad över att uppgifter i media gjort gällande att lastbilens däck ska ha varit dåliga.

Slängeffekt

Polisen vill i nuläget inte gå in på detaljer eftersom utredningen pågår men enligt Pär Andersson har man en bild av vad som orsakade olyckan.

– Problemet är att ekipaget har en tvåaxlad dragbil, säger Back Pär Andersson och beskriver förloppet som att det uppstått en ”slängeffekt” där fordonet hamnade tvärs över vägbanan innan det kolliderade med den mötande personbilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka i Gåsnäs

Mer i ämnet