Thomas Nilsson som arbetar som chef för utredningsenheten polisregion nord och ser positivt på den nya metoden. Foto: SVT Ylva Holmgren

Polisen i Västernorrland överväger ny metod för att lösa kalla fall

Uppdaterad
Publicerad

Med hjälp av dna-teknik och släktforskning har det tidigare olösta dubbelmordet i Linköping 2004 nu kanske kunnat klaras upp. Polisen i Västernorrland vill nu veta mer om metoden för att kunna se om den lämpar sig för äldre utredningar.

Efter de framgångar polisen i Linköping har haft med att lösa dubbelmordet som skedde 2004 funderar nu även polisen i Västernorrland på att använda sig av samma metod

 – Eftersom vi arbetar aktivt med de kalla fallen i region nord, kommer vi nu att ta reda på i detalj hur man har arbetat. Hur mycket resurser som krävs och i vilka fall den här typen av släktforskning skulle kunna hjälpa till, säger Thomas Nilsson som arbetar som chef för utredningsenheten polisregion nord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.