• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Polisen utreder illegal björnjakt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Västernorrland utreder en illegal jakt på björn som inträffade i samband med den ordinarie björnjakten. Jägare från Jämtland förföljde en björn in i Västernorrland där den sedan sköts utan markägarens tillstånd.

Tjuvjakten som inträffade i Sollefteå kommun utreds av polisen som jaktbrott och grovt jaktbrott. Polisen misstänker att björnen sköts efter att den förföljts från Ragunda kommun och över gränsen till Västernorrland och Sollefteå kommun.

Det finns också misstankar om att jaktlaget använt bil i förföljandet av björnen. Förundersökningen leds nu av en miljöåklagare i Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.