Polisen utreder strippklubb

Uppdaterad
Publicerad

Den kontroversiella strippklubben McDragan i Sundsvall skakas av en djup ägarkonflikt. De båda ägarna Dragan Bratic och Jan Svensson har riktat flera polisanmälningar mot varandra som nu utreds av polis.

På tisdagen kallades polisen till platsen när en av ägarna försökte ta sig in i ett kassaskåp med en vinkelslip.

– Det är riktigt, säger polisens förundersökningsledare Jessica Lindmark till Mittnytt. Vi har fått in polisanmälningar rörande stöld och har inlett en förundersökning. Vilka utredningsåtgärder vi genomfört kan jag tyvärr inte kommentera.

Förvånad Dragan

Dragan Bratic som driver flera strippklubbar låter förvånad när han får höra om kompanjonens tilltag med kassaskåpet.

– Varför använde han vinkelslip? Han har ju nyckel, undrar en av klubbägarna Dragan Bratic när SVT Mittnytt når honom på telefon.

Konflikten mellan de båda delägarna är infekterad. Såväl Jan Svensson som Dragan Bratic anklagar den andre för stölder och hotelser. Sundsvallsföretagaren Jan Svensson har inte varit möjlig att nå för en kommentar.

– Bara för att det handlar om en erotikklubb verkar min kompanjon tro att allt är tillåtet och möjligt, men stick och brinn säger jag. Nu får poliser och advokater ta hand om den här så att det inte påverkar klubbens verksamhet, säger Dragan.

”Skitsnack”

Enligt Dragan Bratic inleddes de båda männens samarbete i samband med starten av en strippklubb i Storlien. Jan Svensson hade fastighetskontakter som sedan ledde till att en strippklubb öppnades också i Sundsvall. Samarbetet spårade ut efter en tid och sanningen bakom beskyllningarna utreds nu av polis.

Jan Svensson företräds av Kristoffer Larsson.

– Dragan måste förstå att äger man en verksamhet 50/50 så delar man också lika. Det har han aldrig förstått, säger han.

Mittnytt: Men Dragan Bratic uppger att Jan Svensson bara varit delägare och inte lönearbetat i verksamheten?

– Skitsnack, säger Larsson till SVT Mittnytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.