Foto: SVT / arkiv

Polisen: Vi har en god bild av vad som hänt

Uppdaterad
Publicerad

De två personer som sitter anhållna misstänkta för mordförsöket i Örnsköldsvik på tisdagen kommer troligen att begäras häktade under torsdagen. Både de och brottsoffret är kända hos polisen sedan tidigare.

Hör Örnsköldsvikspolisens chef Dick Daneilsson här.

Larmet om försöket kom vid 13-tiden på tisdagen. En man i 35-årsåldern blev attackerad och huggen med ett stickvapen i en lägenhet i Örnsköldsviksområdet.

Offret mår relativt bra efter omständigheterna och har kunnat höras av polisen.

– De båda personer som nu är anhållna för brottet anhållna greps i en bil på E4 strax söder om Örnsköldsvik på tisdagseftermiddagen, säger Dick Danielsson, lokalpolisområdeschef i Örnsköldsvik till SVT Västernorrland.

Man och kvinna anhållna

De anhållna är en man och en kvinna i 25-årsåldern och de misstänks på sannolika skäl för försök till mord respektive medhjälp till försök till mord.

– Vi har förhört de misstänkta, säger Dick Danielsson.

Erkänner eller förnekar de?

– De vill jag inte gå in på med hänsyn till förundersökningssekretessen.

Utredningen fortsätter

Ärendet är nu lottat på åklagare som därmed tar över som förundersökningsledare.

Har ni klart för er hur det här har gått till?

– Ja, vi har en god bild av vad det är som har hänt och ur det gått till. Nu fortsätter utredningen med fortsatta förhör, dörrknackning och analys av brottsplatsundersökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.