Misstänkt gärningsman sköts till döds av polis i Härnösand – två knivskadade

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt man har skjutits ihjäl av polis och två personer har påträffats knivskadade i Härnösand på ondagsmorgonen. Det berättar Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten på en presskonferens.

Fram tills nu har polisen inte velat dela någon mer information om händelsen, utan bara bekräftat misstanken och att det inte är någon fara för allmänheten. Vid presskonferensen framkom att polisen kallades till adressen efter ett larm vid 6-tiden på onsdagsmorgonen. Där påträffade man två skadade personer, män i 35-50-årsåldern. Personerna har inga livshotande skador. 

Avled av sina skador

Kvar på platsen fanns den misstänkta gärningsmannen och polisen avlossade skott. Mannen, som är i 50-årsåldern, avled av sina skador.

Brottsplatsen är avspärrad och tekniker är på plats. Dörrknackning pågår. Ett flertal förhör har hållits under morgonen, bland annat med några personer som befunnit sig på platsen. De inblandade personerna ska vara bekanta med varandra.

”En isolerad händelse”

Rubriceringen är försök till mord och i nuläget finns ingen fler misstänkt än mannen som skjutis.

– Det finns ingen fara för allmänheten utan det är en isolerad händelse, säger Hans Björner, lokalpolisområdeschef södra Ångermanland.

När polis avlossar sitt tjänstevapen ska det enligt rutin anmälas till särskilda utredningar (SU) som kommer leda utredningen kring omständigheterna. Så är också gjort i detta fall.

På presskonferensen som hålls i polishuset i Sundsvall medverkade, förutom Hans Björner, även kammaråklagare Stina Sjöqvist och Josefin Perming Tengqvist, gruppchef för grova brott i Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.