Polis och räddningspersonal fanns på plats vid Entré Nord i Skuleskogen efter att mannen hittades i juni. Foto: Abdullatif Haj Mohammad/SVT

Polisens slutsats: Dödsfallet vid Slåttdalsskrevan en olyckshändelse

Uppdaterad
Publicerad

En person hittades död vid Slåttdalsskrevan i Skuleskogen i juni. Efter en utredning är polisens slutsats att personen dog i samband med en olyckshändelse.

–  Resultatet från rättsmedicinska obduktionen stärker det och visar att skadorna han hade var förenliga med ett fall från hög höjd, säger Tony Östman vid polisen.

Det var den åttonde juni som två personer hittade en avliden man vid Slåttdalsskrevan i Ångermanland. Mannen var hemmahörande i södra Sverige och polisen gick tidigt ut med att det inte fanns något som tydde på att ett brott hade begåtts.

Nu är utredningen kring dödsfallet klar och enligt polisen verkar det alltjämt röra sig om en olyckshändelse.

– Teorin är att han har tagit fram sin kamera och skulle fota skrevan uppifrån och på okänt sätt halkat eller tappat balansen och ramlat ner, berättar Tony Östman.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.