Carina Ytterström, Polisförbundet

Polisfacket i Västernorrland besviket

Uppdaterad
Publicerad

Polisfacket i Västernorrland hade hoppats att rikspolischefen Dan Eliasson skulle få gå idag. Beskedet att han sitter kvar möts med besvikelse.

Carina Ytterström är ordförande för polisförbundet i Västernorrland.

– Beskedet idag var inte det mina medlemmar hoppades på. Förtroendet för Dan Eliasson är väldigt lågt och vi tror inte att han är rätt man att leda förändringsarbetet inom polisen.

Poliskrisen i norr

SVT: Varför är han inte rätt man på posten?

– Polisens verksamhet kräver insyn i hur vi arbetar. Det sätt på vilket polisen omorganiserats tyder inte på den förståelsen för verksamheten. Organisationen har byggts uppifrån och ner vilket skapat de bekymmer polismyndigheten har idag, säger Ytterström.

SVT: Men inrikesministern utlovar nu kraftfulla åtgärder?

– Vår personal arbetar redan hårt. Vi upplever att vi är för få i den lokala polisorganisationen vilket är huvudorsaken till att inte fler ärenden kan redovisas till åklagare. Om det blir någon ljusning återstår att se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Poliskrisen i norr

Mer i ämnet