”Populism” om Sollefteåutspel

Uppdaterad
Publicerad

”Populistiskt och okunnigt”, säger moderaten Bengt Sörlin om partikollegans utspel om Sollefteå sjukhus.

Bengt Sörlin är landstingspolitiker och moderat oppositionsråd i Sollefteå. Han är kritisk till partikollegan i Sundsvall som på torsdagen föreslog en nedläggning av sjukhuset i Sollefteå. Elin Nilsson ser en nedläggning som ett led i försöken att få ordning på landstingets ekonomiska situation.

”Blir dyrare”

Bengt Sörlin är inte oväntat kritisk till sin partikollega. Han menar att länssjukhuset i Sundsvall har en större del i landstingets underskott än sjukhuset i Sollefteå.

– Men det är egentligen ingen diskussion jag vill medverka till. Vi behöver sjukhus på de tre platser där vi idag har sjukhus och de som bor i inlandet behöver sitt sjukhus för att inte tvingas till långa resor. Alternativet skulle i slutänden bli dyrare, menar Sörlin.

– Jag uppfattar debattinlägget från Elin Nilsson som polulistiskt och okunnigt. Vill hon driva den här linjen tycker jag att hon ska göra det internt i partiet och inte i form av utspel, menar Sörlin.

Sollefteå ifrågasatt

Debatten om Sollefteå sjukhus har pågått i decennier och inget politiskt parti driver idag linjen att något av de tre akutsjukhusen i länet skulle läggas ned,

Däremot pågår en omorganisation av sjukvården till länsövergripande kliniker och en inriktning mot en mer uppdelad sjukvård mellan de tre sjukhusen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer