Potatisgratäng föll ut på Höga kusten-bron och orsakade trafikproblem (brobilden är dock tagen vid tidigare tillfälle). Foto: TT / SVT

Potatisgratäng föll ut på Höga kusten-bron

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil tappade delar av sin last på Höga kusten-bron på lördagen – i form av potatisgratäng.

En aningen udda trafikincident inträffade på E4 över Höga kusten-bron sent på lördag eftermiddag. En lastbil med potatisgratäng i lasten fick problem med dörrarna där bak. Följden blev att delar av lasten ramlade ut på vägen mitt på bron.

Hur stor omfattning det rör sig om är inte känt, men det var så pass problematiskt att polisen fick åka ut för att dirigera trafik förbi platsen. Samtidigt pågick omlastning till en annan lastbil.

Klart är att det legat potatisgratäng över vägbanan som följd av incidenten, men hur mycket det gäller har inte polisen som SVT talar med någon information om.

Tusen förpackningar

Räddningstjänsten fick spola av vägbanan i båda riktningarna, och uppger för Allehanda att det rörde sig om cirka 1.000 förpackningar gratäng som hamnat på vägbanan.

Vid 19-tiden på lördagen hade problemet blivit löst, och trafiken flöt som vanligt över Höga kusten-bron.

LÄS MER: Lastbil med 19 ton lax i olycka

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.