Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SF Studios/Ari Willey

Galapremiär i Kramfors för Andreas Öhmans nya långfilm

Uppdaterad
Publicerad

Fredagen den 3:e februari har Andreas Öhmans film ”En dag kommer allt det här bli ditt” svensk biografpremiär. Den självklara platsen för hemmasonen att ha premiären är i Kramfors i den nyöppnade biografen.

Andreas Öhman från Djuped i Kramfors har skrivit manus och regisserat filmen. Mycket av handlingen är inspirerad av hans hemort och av egna erfarenheter från barndomen och flera av scenerna är inspelade på hemmaorten.

– Berättelsen kommer ifrån liknande saker som jag själv varit med om. Att ingen av syskonen riktigt vill axla ansvaret att ta över gården, som en omvänd arvstvist, berättar Andreas Öhman.

Trygghet i hemtrakterna

Andreas Öhman berättar att han gillar att filma i sina egna hemtrakter och i övriga delar i Norrland.

– Dels handlar det om en trygghet för mig att filma bland människor jag känner. Det blir lite kollokänsla och man jobbar väldigt nära varandra, som jag väldigt mycket uppskattar, säger Andreas.

Nya projekt

Det kommande filmprojektet är en kärleksthriller där Andreas Öhman tar sig utanför läns- och landsgränserna.

– Jag håller på att skriva på en ny film tillsammans med Veronica Maggio. Den utspelar sig i Paris, Asien och Sverige. Vi får se om den utspelar sig i Västernorrland också, vi får se var man hamnar, säger Andreas.

Hör Andreas Öhman berätta om filmen i klippet.

Andreas Öhmans filmografi

”En dag kommer allt det här bli ditt” är Andreas Öhmans femte långfilm, en berättelse om familj och ett arv som ingen vill ha.

Han debuterade som långfilmsregissör 2010 med ”I rymden finns inga känslor” som nominerades till fyra Guldbaggar och utsågs till Sveriges officiella bidrag till uttagningen till Oscarsgalan året därpå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.