Hassan Suleymanpur driver tre vårdcentraler och funderar nu på Sollefteå

Privata vårdföretag intresserade av konkursade Voon

Uppdaterad
Publicerad

Två privata vårdgivare visar intresse att ta över konkursade Voon i Sollefteå. Hassan Soleymanpur som driver tre vårdcentraler i Sundsvall är en av dessa.

Hittills har två privata vårdföretag visat intresse.

Ett av dem är Caspien AB som driver tre vårdcentraler i Sundsvall. Ägaren Hassan Soleymanpur kommer att ta kontakt med konkursförvaltaren för att undersöka möjligheterna för ett övertagande.

”Rätt förutsättningar”

Redan under fredagen var bolaget på plats i Sollefteå. Tidigare har också Hassan Soleymanpur själv besökt verksamheten och kollegorna. Han säger sig ha fått ett gott intryck.

– Om förutsättningarna är de rätta är det inte omöjligt att vi kan överta vårdcentralen. Vi har erfarenheter hur man driver den här typen av verksamhet i Region Västernorrland och det tror jag är avgörande om man ska kunna göra det med framgång, säger Hassan Soleymanpur.

Driver tre vårdcentraler

Hans familjeföretag Caspien var ett av de första företagen som startade privat vårdcentral i Västernorrland sedan det blev möjligt 2010. Då återöppnades den stängda vårdcentralen i Skönsmon under namnet Sundsvalls vårdcentral. Hassan Soleymanpur är också engagerad i driften av av vårdcentralen på Alnö, samt via Sundsvalls Vårdteam AB även vårdcentralen St Olof i Nacksta.

Företaget har också startat i Bredsand och Bosvedjan men dessa avvecklades senare ner av lönsamhetsskäl.

Enligt Hassan Soleymanpur krävs det en effektiv organisation för att driva privata vårdcentraler i Västernorrland. De riskkapitalbolag som drivit vårdcentraler i länet har dragit sig ur och ersatts av lokala ägare som själva arbetar i verksamheten.

Även sjukhuset

Hassan Soleymanpur ser också en möjlighet att Caspien skulle kunna ta ett ansvar för driften av Sollefteå sjukhus om politikerna i Region Västernorrland väljer att lägga ut driften på entreprenad, men den frågan är lång ifrån avgjord. Soleymanpur säger sig ha ideér om hur man får ut mer vård för pengarna.

Den akuta frågan just nu är emellertid vad som ska hända de 8 000 patienterna som listat sig hos det konkursade Voon. Under fredagen kunde SVT berätta att patienter nu strömmar tillbaka till den landstingsdrivna hälsocentralen på orten.

Premicare också intresserad

Konkursförvaltaren Magnus Lindblom har sagt att han ska försöka hitta en köpare som tar över Voon.

Förutom Caspien har även Premicare som driver vårdcentraler i Härnösand, Timrå och Sundsvall sagt sig vara intresserad att ta över i Sollefteå. ”Vi är beredda att seriöst titta på om vi kan hjälpa till i Sollefteå”, säger en av Premicares delägare, Patrik Wreeby till allehanda.se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vårdkooperativet Voon

Mer i ämnet