Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Raghad Badla i Sundsvall startar egen insamling för jordbävningsoffer i Aleppo i Syrien. Hör henne berätta i klippet. Foto: TT, SVT

Raghad i Sundsvall samlar in pengar till jordbävningsoffer i Syrien: ”Måste göra något”

Uppdaterad
Publicerad

Dödstalen fortsätter att stiga och uppges i skrivande stund vara över 19 000, och stora områden i Turkiet och Syrien är helt förstörda efter jordbävningen för några dagar sedan. Raghad Badla i Sundsvall är förtvivlad – nu har hon startat en egen insamling för att hjälpa syskonen och deras grannar i Aleppo.

Hennes båda systrar bor med sina barn i Aleppo i Syrien och deras hus är några av många som har blivit förstörda.

– Jag har inte kunnat jobba, vi har inte kunnat äta eller tänka på nåt annat. Det känns jobbigt att inte kunna göra någonting.

Jordbävning i Turkiet och Syrien

Släkt och vänner bidrar

Hon har svårt att få kontakt med systrarna, infrastrukturen i området är förstörd till stora delar. Mitt i förtvivlan och osäkerheten kring släkt och vänner känner Raghad att hon måste försöka hjälpa till. Det finns olika insamlingar och hjälporganisationer att vända sig till men Raghad har startat en egen liten insamling för att försöka hjälpa syskonen och deras grannar i Aleppo.

– Det blir inte så mycket men jag tänker att det är bättre att pengarna går direkt till dom säger hon.

Tänker på barnen

Hon säger att hon är tacksam för de som bidragit till insamlingen hittills, och hon hoppas att även andra ska starta egna liknande insamlingar. Och trots att hon själv sitter i säkerhet i Sundsvall är det en jobbig tid hon går genom.

-  Jag tänker mest på mina systrars barn. Dom har ingen skola, ingen mat och dom fryser säger Raghad Badla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jordbävning i Turkiet och Syrien

Mer i ämnet