Bildextra: Kent klubbas ner av rånarna

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången mot de båda män som rånade Kent Watch Jewellery i Sundsvall 18 februari avslutades på tisdagen i Sundsvalls tingsrätt.  Åklagaren yrkade på minst fyra respektive minst två års fängelse. Dom faller 12 april.

Båda rånarna, 20 och 25 år gamla, och från trakten av Sandviken,  påstår sig fortfarande vara oskyldiga.

Deras ombud gjorde ett desperat försök att så lite tvivel i den överväldigande bevisningen. Det faktum att en av rånarna vikit runt ett hörn och varit utom synhåll i några sekunder kunde till exempel innebära att den man som förföljarna brottat ner var en annan man med liknande kläder.

Klockrån i Sundsvall

Men inte ens försvarsadvokaterna tycktes tro på sig själva.

Krävde fyra års fängelse

Det var 20-åringen som stod för misshandeln och för honom krävde åklagaren fyra års fängelse.

Den 25-årige mannen, däremot, slog endast sönder montrar och rafsade ner klockor i en väska. Han advokat ansåg att att detta endast borde innebära skadegörelse samt stöld – om det nu var han som var skyldig.

Kvar i häktet

Rätten såg dock annorlunda på det hela. Båda får därför stanna kvar i häktet tills domen faller den 12 april.

Under rättegången har butikens innehavare, Kent Nordberg, tvingats återuppleva rånet om och om igen, bland annat genom att titta på övervakningsfilmerna från rånet. För en lekman framstår misshandeln av en liggande Kent Nordberg, med en kofot, som synnerligen rå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klockrån i Sundsvall

Mer i ämnet